Salade met Valery krieltjes en oude Beemsterkaas

Ingrediënten:
– 500 gram kriel in schil schoongeboend
– 125 gram sla melange
– 200 gram oude Beemster kaas in blokjes gesneden
– handje pijnboompitten, 2 hard gekookte eieren
– 200 gram Cherry tomaatjes gehalveerd
– 1 eetlepel bieslook, 1 eetlepel bosui
– 1,5 eetlepel olijfolie, Provençaalse kruiden, 1 eetlepel gehakte Beemster knoflook

Dressing:
1 eetlepel Zaanse mosterd, 1 eetlepel honing
2 eetlepels witte wijnazijn en 4 eetlepels olijfolie

Werkwijze:
Kook de kriel 10 à 12 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel deze met koud water af.
Laat ze even uitlekken en halveer ze. Bak de krieltjes goudbruin in de olijfolie met de Provençaalse kruiden en knoflook zet ze van het vuur. Maak de dressing en verdeel de sla over de borden. Verdeel daarover de lauwwarme kriel, kaasblokjes en geroosterde pijnboompitten. Garneer de salade af met tomaatjes, ei, bieslook en bosui. Sprenkel de dressing hier overheen. Een klein beetje zout, vers gemalen peper over de salade en … Eet smakelijk.

   

 

Call Now ButtonReserveer nu