Over mij

Mijn passie voor koken begon al op de basisschool. Regelmatig was ik in de keuken te vinden. Op de middelbare school waar ik op het VMBO Theoretische Leerweg begon, bleek ik al snel een leerling voor de praktijk te zijn. Ik werd een niveau lager geplaatst en mocht als praktijkles voor koken kiezen. Het jaar daarop was het verplicht een andere praktijkles te volgen. Hier kwam ik tegen in opstand, ik wist zeker dat ik kok wilde worden. Bij wijze van hoge
uitzondering werd het mij toegestaan om alle jaren die volgden mijn praktijklessen uit koken te laten bestaan. Mede hierdoor heb ik een aantal regionale en landelijke kookwedstrijden succesvol afgesloten.

Via een leverancier van wijn aan school ben ik in contact gekomen met de keukenbrigade van La Mère Anne in Oudendijk. Hier mocht ik in de vakantie beginnen als keukenhulp. Daarna volgde de opleiding niveau 2 aan het ROC Amsterdam. Eigenlijk was ik te jong om een BBL-opleiding te gaan doen maar ook hier werd door de passie die ik uitstraalde een uitzondering voor gemaakt.

Bij La Mère Anne wilde de Chef mij graag aannemen als stagiaire. Ik heb hier erg veel over de klassieke Franse keuken geleerd en discipline in de keuken. De volgende stageplek was bij de Beemster Hofstee, vlak voordat mijn stage zou beginnen, ging dit restaurant helaas failliet. De chef-kok van De Beemster Hofstee, Laurent Stuifzand, heeft mij toen gevraagd om samen te starten in een nieuw restaurant in de Middenbeemster: Het Heerenhuis. Hier kreeg ik de ruimte om veel zelfstandig werk te verrichten. Het laatste halfjaar in dit restaurant fungeerde ik meer als souschef dan als stagiaire. De eigenaresse van Het Heerenhuis besloot in december om een andere weg in te slaan en heeft de deuren van het restaurant gesloten.

Ik kon echter meteen aan de slag bij Fort Resort in de Beemster, omdat ik tijdens een benefietbuffet ten behoeve van het Hospice in de Beemster kennis had gemaakt met de Chef van Poterne, het restaurant van het Fort Resort Beemster. Paul de Graaf wilde mij graag hebben als leerling in zijn keuken en zodoende kon ik alsnog mijn eerste stage van Leerjaar 1 succesvol afsluiten.

Na het Fort Resort Beemster ben ik de opleiding niveau 3 begonnen. Een nieuw restaurant in Amsterdam, Moon, onder leiding van Chef Tommy den Hartog wilde mij graag hebben als leerling. Ik heb heel veel geleerd in Amsterdam, een hele andere wereld. Er werd veel Engels gesproken in de keuken en ik ben daar echt volwassen geworden. Het waren lange werkdagen, ik moest hard werken onder een hoge druk want er moest altijd gepresteerd worden. Daar ben ik doorgegroeid vanaf de dessertkant naar de vlees-vis brigade. Uiteindelijk heb ik daar mijn opleiding niveau 3 afgerond
.
Mijn vorige Chef Laurent Stuifzand benaderde mij toen om bij hem in het bekende restaurant De Voetangel in Ouderkerk aan de Amstel te komen koken. Die uitdaging ben ik toen aangegaan en dat was voor het eerst mijn echte baan. Ik kreeg daar veel vrijheid van Laurent om zelf gerechten te bedenken en heb mede daardoor een grote ontwikkeling doorgemaakt. Ik ben Laurent daar nog steeds erg dankbaar voor. Na twee jaar bij De Voetangel gewerkt te
hebben, werd ik gebeld door een collega in De Rijp. Hij vroeg of ik bij zijn restaurant souschef wilde worden. Dat heb ik gedaan. Ik ben bij het Wapen van Munster souschef geworden, een goed lopende zaak waar het altijd druk is. Ik kwam in een hectische periode terecht waar de nieuwe chef al direct ontslagen werd en ik er eigenlijk alleen voor kwam te staan. Ik heb mezelf
staande gehouden en veel geleerd over administratieve zaken zoals bestellingen doen, communiceren met leveranciers, gesprekken met personeel voeren en sollicitatie gesprekken leiden. Ik ben er blij dat ik dat heb gedaan want ik heb er heel veel geleerd. Ik kreeg alleen meer en meer het gevoel dat ik dit voor iemand anders deed terwijl ik al van jongs af aan voor mezelf wilde beginnen.

In de wandelgangen kreeg ik van meerdere kanten te horen dat er een restaurant in Middenbeemster misschien wel ging stoppen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met de eigenaren van dit restaurant. Met hen meerdere gesprekken gevoerd en uiteindelijk zijn we tot een overeenkomst gekomen. De eigenaren van Alles met Liefde wilden dat ik in dienst kwam bij hen zodat ze mij goed konden leren kennen zodat ze het daarna aan mij konden verkopen.

Call Now ButtonReserveer nu