Over Ons

Al 12½ jaar werken we nog steeds met veel plezier in ons sfeervolle restaurant aan het marktplein te Middenbeemster. Wij serveren (h)eerlijke gerechten met producten van het seizoen van boer naar bord.

Wat voor ons vanzelfsprekend is, maar voor velen een grote verrassing, zijn onze drie B’s. Die staan voor:

• Beste kwaliteit, vers en seizoensgebonden;
• Beemster streekproducten met als specialiteiten Beemster bier van brouwerij de Lepelaer, appelsap en fruit 160 van fruitbedrijf “Eerlijk en Heerlijk”, het Beemsterlant’s varken van varkenshouderij van der Mark, kaas van Cono, boerenkaas van Groot en de Messeklever van melkveebedrijf Uitentuis;
• Biologische geteelde seizoens groenten, kruiden en eet/sier bloemen van de wereldtuin “De Johanneshof” in Westbeemster.

Verder bent u bij ons welkom voor lunch, diner, high tea, high wine, brunch, condoleances, recepties of bruiloften en voor het vieren van een verjaardag. Voor iedere gelegenheid maken wij een voorstel op maat. Informeert u gerust naar onze mogelijkheden.

Wij verwelkomen u graag,

Max & Liesbeth, Team AmL

 

De naam Brasserie

De brasserie vindt haar oorsprong in het Duitse Brauhaus, een brouwerij waar het bier ter plekke kon worden geconsumeerd. Dergelijke brouwerijen bestonden ook in de Elzas waar ze de Franse naam brasserie kregen. Nogal wat Elzassers openden eind 19e eeuw een dergelijke “brasserie” in Parijs maar dan zonder brouwerij. Zo ontstond de typisch Parijse brasserie: waar men zowel kan eten en drinken.

Kenmerkend voor de Parijse brasserie is ook dat men er steeds dezelfde schotels à la carte kan eten, terwijl de term restaurant in Frankrijk eerder voorbehouden was aan een meer chique en formele gelegenheid. Dat neemt niet weg dat brasseries een uitstekende keuken kunnen hebben.

Brasseries komen nu overal voor, maar zoals veel horecabegrippen is de term nogal vervaagd. Zelfs eetcafés, kleine bars en zelfs broodjeshuizen hanteren soms de naam ‘brasserie’. Toch blijven de eigenlijke brasseries populair. Sommige succesvolle koks die gastronomische restaurants uitbaatten, verkozen over te schakelen op een brasserie-formule.

Call Now ButtonReserveer nu