Over Ons

Wij werken met veel plezier in ons nieuwe sfeervolle restaurant aan het marktplein in de Middenbeemster. Iedere maand serveren wij buiten onze à la carte gerechten een betaalbaar 3 gangen keuze menu zonder smaakversterkers.

Wat voor ons vanzelfsprekend is, maar voor velen nog een grote verrassing, zijn onze drie B’s. Die staan voor:

• Beste kwaliteit, vers en seizoensgebonden;
• Beemster streekproducten met als specialiteiten Beemster bier van brouwerij de Lepelaer, appelsap en fruit van fruitbedrijf “Eerlijk en Heerlijk”, het Beemsterlant’s varken van varkenshouderij van der Mark, Beemster slagerij Jan de Lange, kaas van Cono, boerenkaas van Groot en de messeklever van melkveebedrijf Uitentuis;
• Biologische of duurzaam geteelde groenten en fruitproducten van Beemster productenwinkel van Jos van der Lee.

Verder bent u bij ons welkom voor lunch, diner, high-tea, high wine, brunch, buffetten, condoleances, recepties, bruiloften en voor het vieren van een verjaardag. Voor iedere gelegenheid maken wij een voorstel op maat. Informeert u gerust naar onze mogelijkheden.

Wij verwelkomen u graag,

Max & Liesbeth, Maurice en Noëlle van Wersch

3Alos

De naam Brasserie

6Alos

De brasserie vindt haar oorsprong in het Duitse Brauhaus, een brouwerij waar het bier ter plekke kon worden geconsumeerd. Dergelijke brouwerijen bestonden ook in de Elzas waar ze de Franse naam brasserie kregen. Nogal wat Elzassers openden eind 19e eeuw een dergelijke “brasserie” in Parijs maar dan zonder brouwerij. Zo ontstond de typisch Parijs brasserie: waar men zowel kan eten en drinken.

Kenmerkend voor de Parijse brasserie is ook dat men er steeds dezelfde schotels à la carte kan eten, terwijl de term restaurant in Frankrijk eerder voorbehouden was aan een meer chique en formele gelegenheid. Dat neemt niet weg dat brasseries een uitstekende keuken kunnen hebben.

Brasserie komen nu overal voor, maar zoals veel horecabegrippen is de term nogal vervaagd.
Zelfs eetcafés, kleine bars en zelfs broodjeshuizen hanteren soms de naam ‘brasserie’. Toch blijven de eigenlijke brasseries populair. Sommige succesvolle koks die gastronomische restaurants uitbaatten, verkozen over te schakelen op een brasserie formule.